Kuršumlijski komunalci spremni za zimsko održavanje puteva

0

JPKD „Toplica“ je za zimsko održavanje ulica i puteva na teritoriji kuršumlijske opštine znatno opremljenija i spremnija od prethodnih godina, navode u kuršumlijskom komunalnom preduzeću.

Od vozila za učestvovanje u zimskom održavanju JPKD „Toplica“ poseduje :

1. Traktor IMT – 539 sa raonikom širine 2,2 m, i ciklonom za rasipanje soli, pogodnim za održavanje gradskih i prigradskih uskih i nepristupačnih ulica, parkovskih i pešačkih ulaza, prolaza, i prilaza prema prioritetnim ustanovama.

2. Rovokopač Venieri sa dvodelnim raonkom širine 2,9 i kašikom zapremine 1 m³, pogodnim za uklanjanje većih nanosa. Manjih je gabarita pa je pogodan za uže ulice i prilaze seoskim naseljima, odnosno putevima sa obraslom šumom.

3. Rovokopač Catepilar sa dvodelnim raonikom širine 2,8 m i kašikom zapremine 1,2 m³. Većih je gabarita ali i veće snage, time je pogodan za uklanjanje većih smetova u udaljenim brdskim selima.

4. Kamion IVEKO sa raonikom širine 3,2 m i epohom (rasipač soli) zapremine 1,2 m³. Pogodan je za brže čišćenje asfaltiranih putnih pravaca ka udaljenim selima poput Dobrog Dola, Grabovnice, Vrševca i dr.

5. Kamion FAP 13-14 sa duplom vučom koji poseduje raonik širine 3 m i epohu (rasipač soli) zapremine 1,2 m³.

6. Kamion FAP 13-14 sa fiksnim raonikom širine 3,3 m.

7. Buldozer TG-80, guseničarem, širine raonika 3 m, u slučaju većih zemljanih odrona na putevima nastalih usled padavina.

– Treba napomenuti da JPKD „Toplica“ raspolaže i dovoljnim brojem ljudstva, a tu se podrazumevaju radnici koji u letnjem periodu održavaju javnu higijenu grada kao i građevinski radnici koji zbog nemogućnosti izvođenja građevinskih radova, u tom periodu pristupaju čišćenju trotoara, prelaza na mostovima i svim mestima gde je nemoguće prići mehanizacijom, i dovoljno stručnog kadra koji organizuje i rukovodi zimskim održavanjem.

– Sva vozila za zimsko održavanje opremljena su GPS uređajima što unapređuje i olakšava rad, a takođe omogućava i kontrolu izvršenih radova, ističu u JPKD Toplica u Kuršumliji.

Napiši komentar

Komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj – Top Novosti neće objavljivati. Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Istovremeno, redakcija Top Novosti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Top Novosti već se smatraju stavom čitalaca. Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.
Please enter your comment!
Please enter your name here