Kruševljani poželeli bazene, pa se rashlađuju u prljavim rekama

3

Nesnosne vrućine su počele, a Kruševljani rashlađe traže po uličnim kafićima i prljavim rekama, kao što su Rasina i Zapadna Morava.

Zbog kompletne rekonstrukcije otvorenih bazena, mnogi spas traže u Jagodini, na Jastrebcu ili Kopaoniku, a ima i onih koji se rashlađuju u kruševačkim, ćićevačkim,. Varvarinskim i trsteničkim barama.

– Kruševački bazeni su očit primer vođenja loše politike pojedinaca u javnim preduzećima. Eto, u sred leta, kad je svuda u okruženju vreme za rashlađivanje u punom jeku, Kruševljani rekonstruišu bazene, jada nam se jedan starina pored gradske fontane. Tu je danas u podne temperatuta vazduha u hladu iznosila preko 26 stepeni.

Fontana umesto bazena koji se još uvek rekonstruišu
Fontana umesto bazena koji se još uvek rekonstruišu

Rekonstrukcija otvorenih bazena, prva kompletna od kada su napravljeni pre skoro tri decenije, koštaće oko 25 miliona dinara, a trebalo bi , kako saznajemo, da bude završena najkasnije 15. jula.

Radovi su počeli još pre dva meseca , ali zbog česte kiše još nisu završeni.

Spas u hladovini u centru Kruševca
Spas u hladovini u centru Kruševca

Za utehu građanima, je to što će dnevna karta za kupanje na otvorenim bazenima koštati 150 dinara, sezonska sa 15 dopuna 1.500, za one koji imaju karticu.

Sama kartica košta 500 dinara. Dopuna za 30 kupanja košta 2.500 dinara, kartice ne glase na ime, odnosno poništava se onoliko kupanja koliko osoba uđe.

Deca do sedam godina neće plaćati ulaz na bazene.

3 KOMENTARA

Comments are closed.