Kruševac u pripravnosti u odbrani od poplava

0

Služba za vanredne situacije gradske uprave Kruševac informiše da su preduzete sve aktivnosti u odbrani od poplava na vodotokovima drugog reda.

Snimljeno je stanje na celoj teritoriji i ono izgleda ovako:

– Na Južnoj Moravi nivo reke je u oblasti redovne odbrane od poplava sa tendencijom povećanja, stanje se redovno prati od strane sekretara MZ Đunis, Službe za vanredne situacije, i Vatrogasno Spasilačke Jedinice Kruševac.

– Zapadna Morava je u porastu. U donjem delu nas. mesta Makrešane došlo je do izlivanja na ulivu potoka iz pravca HI Župa i plavljenja oko 20 hektara poljoprivrednog zemljišta, što je bio gorući problem i u ranijem periodu.

– Reka Rasina na ulivu u jezero Ćelije je sa protokom od 60 kubnih metara u sekundi

– Trenutno nema porasta protoka , a ispuštanje iz jezera je 26 kubika. Nivo jezera je na dozvoljenoj koti. Situacija se redovno prati.

– Lomnička, Nauparska i Trmčarska reka , u podjastrebačkim selima nalaze se u koritima tako da nema izlivanja. Isto stanje je i sa Ribarskom i Srndaljskom rekom.

– Stanje bujičnih potoka (Bunarac, Košijski, Mačkovački, Garski, Vučački i drugi ) za sada je stabilno.

– Nema pojedinačnih prijava usled elementarnih nepogoda.

– Službi mesnih zajednica prijavljeno je povećano plavljenja poljoprivrednog zemljišta u Makrešanu našta su dežurno lice Službe za vanredne situacije i komunalna policija odmah izašla na teren,i sa meštanima, konstantovali činjenično stanje na terenu.

– JKP Vodovod Kruševac po izveštaju rukovodilaca službi redovno prati stanje na vodozahvatu jezera Ćelije , a stanje sa atmosferskom i fekalnom kanalizacijom je u stanju redovnih aktivnosti tako da za sada nema većih problema,

– Po izveštaju Ed Kruševac – snadbevanje električnom energijom na teritoriji grada Kruševca je redovno,

– Stara i novonastala aktivirana klizišta u naseljenim mestima, Lazarevac, Velika Kruševica,Gavez, Vitača, putni pravac Stanci, Zdravinje, Sebečevac, Srnje, kao i pristupni put do Novog Groblja u Kruševcu trenutno su u stanju mirovanja.

O preduzetim aktivnostima i stanju na terenu nadležne službe, preduzeća i ustanove kao i članovi tima za odbranu od poplava Gradskog štaba za vanredne situacije Grada Kruševca prate aktuelno stanje na terenu i redovno dostavljaju izveštaje Službi za vanredne situacije, Gradske uprave Grada Kruševca, navodi se u saopštenju .

Napiši komentar

Komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj – Top Novosti neće objavljivati. Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Istovremeno, redakcija Top Novosti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Top Novosti već se smatraju stavom čitalaca. Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.
Please enter your comment!
Please enter your name here