Kruševac obeležio 69. godina rada Vaspitno-popravnog doma

0

Vaspitno – popravni dom u Kruševcu danas je prigodnom svečanošću obeležio 69 godina postojanja. Tom prilikom, najzaslužnijim organizacijama i pojedincima dodeljene su zahvalnice, a među brojnim gostima i zvanicama bio je i gradonačelnik Kruševca Dragi Nestorović.

VP Dom u Kruševcu, poznatiji po Tv serijalu ,,Sivi diom,, osnovan je 11. juna 1947.godine. Raspolaže sa kapacitetom za prijem i smeštaj oko 400 maloletnika. Prostire se na površini od preko 350 000 metara kvadratnih. Na tom prostoru smešteno je 35 objekata različite namene, među kojima i proizvodni pogon za metalsku i drvno – prerađivačku delatnost, kao i ekonomija koja se bavi poljoprivrednom proizvodnjom, prvenstveno za potrebe štićenika.

Upravnik doma Ivan Mijailović u uvodnom obraćanju pred brojnim gostima, podsetio je na aktivnosti tokom prethodnog perioda, koje su doprinele boljim uslovima života i rada.

Uređen je prostor oko proizvodne hale, izgrađen nov fudbalski teren, renovirane staze, izgrađen novi restoran, kao i sistem za navodnjavanje za oko 7,5 hektara obradivog zemljišta, radi se na unapređenju poljoprivredne proizvodnje u svim aspektima i pronalaženju dodatnih mogućnosti kako uštede, tako i zarade.

Štićenici su se aktivno uključivali u društveno – koristan rad , u cilju pomoći lokalnoj zajednici, ali i javnim preduzećima, a fudbalski klub „ Mladost“ ostvario je nezapamćen sportski uspeh.

Svi dosadašnji uspesi podsticaj su za realizaciju daljih planova u svim sferama koje će omogućiti kvalitetniji boravak maloletnih prestupnika, njihovu resocijalizaciju i vraćanje u normalne tokove života, ali i bolje uslove za rad svih zaposlenih.

Za zasluge i saradnju sa VP domom zahvalnice su uručene gradonačelniku Kruševca, JP „ Poslovni centar“, korporaciji „ Trajal“, preduzeću ,,Kruševac put,, i fudbalskom klubu „ Mladost“.

Na Dan ustanove, za doprinos lokalnoj samoupravi, upravniku VP Doma Ivanu Mijailoviću, Zahvalnicu je uručio gradonačelnik Dragi Nestorović.