Konkurs za dodelu stipendija učenicima i studentima u Kuršumliji

0

Pravo učešća na konkurs imaju učenici srednjih škola i studenti osnovnih akademskih, osnovnih strukovnih i integrisanih studija na visokoškolskim ustanovama čiji je osnivač Republika Srbija, Autonomna pokrajina ili jedinica lokalne samouprave, koji imaju prebivalište na teritoriji opštine Kuršumlija (za izbegla i raseljena lica – boravište).

Uslovi za ostvarivanje prava učešća za dodelu stipendije učenicima i studentima su:

Da imaju prebivalište na teritoriji opštine Kuršumlija (za izbegla i raseljena lica – boravište),

  1. a) Da ukupan mesečni prihod članova porodice učenika odnosno studenta ne prelazi iznos 100% prosečne mesečne zarade bez poreza i doprinosa u Republici Srbiji prema poslednjem objavljenom podatku Republičkog Zavoda za statistiku u trenutku objavljivanja konkursa (47.220,00 dinara),
  2. b) Da ukupan mesečni prihod članova porodice učenika odnosno studenta ne prelazi iznos od 150% prosečne mesečne zarade bez poreza i doprinosa ukoliko porodica ima troje i više dece (70.830,00 dinara).

Potrebna dokumentacija za ostvarivanje prava na stipendiju:

Prijava za dodelu stipendije sa osnovnim podacima o učeniku/studentu,

Potvrda srednje škole/visokoškolske ustanove da učenik/student redovno pohađa nastavu i da je prvi put upisan u određeni razred/godinu u tekućoj školskoj 2017/2018. (za apsolvente potvrda da je u školskoj 2016/2017 upisao završnu godinu studija),

Uverenje o zajedničkom domaćinstvu, koje na osnovu izjave dva svedoka izdaje nadležni organ Opštinske uprave, (uslužni centar, šalteri br. 3 i 4),

Dokaz o prosečnom mesečnom prihodu za zadnja 3 meseca koji prethode danu raspisivanja konkursa, a za nezaposlene potvrda Nacionalne službe za zapošljavanje,

Fotokopija lične karte ili uverenje o mestu prebivališta (za izbegla i raseljena lica dokaz o boravištu).

Potvrda srednje škole o broju neopravdanih izostanaka do momenta podnošenja prijave na konkurs.

Napomena: Srednje škole sa teritorije opštine Kuršumlija su dužne da opštini Kuršumlija – Računovodstvu opštinske uprave do 5-og u mesecu za prethodni mesec dostave podatke o broju neopravdanih izostanaka za učenike koji su ispunili uslove konkursa i ostvarili pravo na opštinsku stipendiju a imaju više od 8 neopravdanih izostanaka, što će se regulisati posebnim ugovorom. Opština Kuršumlija će obustaviti isplatu stipendije ukoliko se utvrdi da određeni učenik ima više od 8 neopravdanih izostanaka u školskoj 2017/18 godini.

Učenici koji pohađaju srednje škole van teritorije opštine Kuršumlija i koji ispune uslove konkursa i ostvare pravo na opštinsku stipendiju biće u obavezi da do 5-og u mesecu za predhodni mesec dostave potvrdu srednje škole o broju neopravdanih izostanaka, u protivnom ista će im se obustaviti.

Studenti su dužni da, prilikom podnošenja dokumentacije za ostvarivanje prava na stipendiju, dostave na uvid i indeks odnosno studentsku knjižicu.

Pravo na stipendiju nema student koji je u radnom odnosu, student na master studijama i specijalističkim strukovnim studijama, student/učenik koji je pravo na stipendiju ili kredit ostvario odlukom Ministarstva prosvete ili nekog drugog državnog organa ili fonda, kao ni učenik koji ima više od 8 neopravdanih izostanaka u školskoj 2017/18 godini.

Učenici i studenti koji su ispunili uslove konkursa ostvaruju pravo na stipendiju u trajanju od 10 meseci, a apsolventi u trajanju od 4 meseca.

Prijava sa potrebnom dokumentacijom se podnosi Opštini Kuršumlija – Opštinskoj Komisiji za dodelu stipendija učenicima i studentima, u informaciono-uslužnom centru, počev od 01.10.2017. godine do 15.10.2017. godine za učenike srednjih škola, odnosno od 01.11.2017. godine do 15.11.2017. godine za studente.

Neblagovremene i nepotpune prijave se neće razmatrati.

Konkurs se objavljuje na Oglasnoj tabli Opštine Kuršumlija, oglasnim tablama srednjih škola i Službenom listu opštine Kuršumlija.

Za sve informacije vezane za konkurs javiti se na telefon 381-402, lokal 113.

Najnovije vesti iz Kuršumlije možete pročitati OVDE

 

Napiši komentar

Komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj – Top Novosti neće objavljivati. Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Istovremeno, redakcija Top Novosti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Top Novosti već se smatraju stavom čitalaca. Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.
Please enter your comment!
Please enter your name here