Katastrofalno stanje reke Toplice!

17

Usled veoma niskog vodostaja i ispuštanja hemikalija u reku Toplicu, danas je na potezu od oko šest kilometara izmereno nula kiseonika u reci čime je sav živi svet u opasnosti.

Na naslovnoj, ali i na fotografiji koja je pred vama možete videti merenje kiseonika u reci Toplici u neposrednoj blizini centra Kuršumlije gde aparat meri nula kiseonika u reci Toplici.

Ova, slobodno možemo da kažemo ekološka katastrofa uzrokovana je kako veoma niskim vodostajem reke, tako i ispuštanjem nedozvoljenih hemikalija iz pogona ŠIK Kopaonika.

Iz preduzeća Južna Morava Dva apeluju na sve zagađivače da se uzdrže od ispuštanja nedozvoljenih supstanci u reku Toplicu i tako spasu živi svet u ovoj reci za koju možete videti i na fotografijama da je potpuno crna!

 

17 KOMENTARA

  1. Ma šta molite bre! Kazne da pljušte da se zatvori taj lom od fabrike ako se ne opamete! Zakon je zakon! Ovo nema nigde na svetu!

  2. To samo u Srbiji ima.U svetu su i potoci zasticeni a u Srbiji reke zatrovane.Srbi su poznati po tome.Piznajem strance koji su prolazili kroz Srbiju.I ne mogu fa se nacude kakvi su nemarni i prljavi.Eto to je Srbija.STRASNO!

  3. Em propala firma em truje i zagađuje…pa to ima samo ovde…da je normalna zemlja za ovako nesto se ide u zatvor, a kod nas članak u novinama i na tome se završi.

  4. Naravno, opet Kopaonik krivac. Kad ce neko da pomene hladnjacu. Svi znaju sta oni ispustaju u reku i svi cute. Pre par dana covek je u Toplicu istovario dva kamiona otpada iz septicke jame. Kopaonik jeste jedan od krivaca, ali daleko od toga da je jedini.

  5. GODINAMA UNAZAD TU REKU I ZIVI SVET U NJOJ UNISTAVAJU KOPAONIK I HLADNJACA I NIKO NISTA U NORMALNOJ DRZAVI ODAVNO BI DIREKTORI I LAZNI EKOLOZI BILI IZA RESETAKA NEGO VRANA VRANI OCI NE VADI.

Comments are closed.