Karton za mikroskop!

0

Početak školske godine u OŠ „Nikodije Stojanović Tatko“ ostaće upamćen po inicijativi mladih ekologa da se prikupi stari papir, a potom od prikupljenih sredstava i mikroskop za kabinet biologije.

Ekološka sekcija ove škole je i ove, kao i prethodnih godina započela akciju sakupljanja starog papira. Sredstva koja su ovom akcijom sakupili namenili su kupovini mikroskopa za kabinet biologije, ali nagrađivanju najuspešnijeg odeljenja i najaktivnijih učenika.

– Namera nam je da kroz ovu, ali i ostale akcije razvijemo ekološku svest kod naših đaka. Želimo da ih podstaknemo da razviju pozitivan odnos prema zaštiti prirode i njenom očuvanju. Takav stav odavde treba da ponesu i razvijaju ga i tokom daljeg školovanja, ali i koliko god to mogu prenesu na mlađe generacije, istakle su profesorke biologije, koje rukovode Ekološkom sekcijom u ovoj školi Stanojka Knežević i Zorica Stojanović.

Odziv đaka bio odličan, jer su bili motivisani upravo  nabavkom novog mikroskopa. Kako kažu, veruju da će im časovi biologije sada biti interesantniji i zanimljiviji.

U toku ove školske godine Ekološka sekcija ove škole će kroz različite akcije promovisati važnost zaštite prirode. Neke od njih biće aktivnosti povodom obeležavanja Dana planete zemlje, Dana zaštite ozonskog omotača, ali i mnoge druge.