Kako uče tri đaka u Donjoj Konjuši

1

Nekada velika škola puna đaka, a danas učionica sa tri učenika: U izdvojenom odeljenju OŠ „Svetislav Mirković-Nenad“ u Donjoj Konjuši se uči sabiranje i oduzimanje na računaljci staroj više od 40 godina.

Učiteljica Tanja Šopić ove školske godine pokrenula je akciju prikupljanja knjiga za skromnu školsku biblioteku i svoja tri učenika. U njenoj učionici rade dva đaka trećeg razreda i jedan predškolac. Međutim, pored knjiga, ovim učenicima treba još mnogo toga.

– Radimo zaista u teškim uslovima. i bez nastavnih sredstava. Imamo računaljku od pre 40 godina. Nema vode u školi. Krov prokišnjava, oluci su propali. Poljski wc udaljen je više od 150m tako da se deca zimi iskvase dok odu. Sve nam je potrebno. Nemamo čak ni loptu, kaže učiteljica Tanja.

Zanimljivo je, međutim, da su se akciji prikupljanja knjiga prvo odazvala deca. Tako je Anđela Nišavić poklonila udžbenike za treći razred i ranac, a ovaj primer sledile su Anastasija Milanović i Violeta Stanojević, koje su poklonile komplete lektire.

Svi koji žele da pomognu mogu se javiti učiteljici Tanji Šopić na fejsbuku.

top-novosti

top-novosti1

1 KOMENTAR

Comments are closed.