Inicijativa mladih: Stvorimo kej Toplice

1

Da o keju Toplice ne maštaju samo stariji Prokupčani potvrđuje inicijativa grupe „Očuvajmo Toplicu“. Neverovatan četverac: četrnaestogodišnjaci Pavle Pavlović, Dimitrije Lukić, Danica Jevtović i Marta Marković pod sloganom „Očuvajmo Toplicu“ pokrenuli su fejsbuk stranicu „Stvorimo kej Toplice“.

Uz podršku svojih roditelja, ovi učenici osnovnih škola „Nikodije Stojanović Tatko“ i „9. oktobar“ odlučili su da učine nešto više od maštanja.

– Ima nas četvoro, za sada. Hteli smo da ulepšamo Prokuplje, i da tako privučemo pažnju drugim ljudima, da Toplicu učinimo zanimljivim turističkim mestom. Prvo bismo očistili sve oko Toplice, a drugi cilj je da napravimo neki kej, neku stazu za trčanje, kažu ovi mladi ljudi.

O svojim akcijama čišćenja obaveštavaće sve zainteresovane na fejsbuk stranici Stvorimo kej Toplice.

– Želimo da očuvamo Toplicu tako što ćemo da povedemo malo više računa o njoj. Pozivamo sve zainteresovane da nam se priključe, još dece, a naravno i odraslih, kaže Pavle.

Ovaj tim pokazuje još jednom da su mladi spremni da ulože trud i učine nešto lepo. Osam vrednih ruku poručuje: Treba samo slediti dobar primer.

15281860_206302876486844_576950066_n

1 KOMENTAR

Comments are closed.