Gradonačelnik Kruševca najavio preporod prestonog i carskog grada

2

Novoizabrani gradonačelnik Kruševca Dragi Nestorović, koji se na ovoj funkciji nalazio i u perthodnom mandatu, u svom ekspozeu na izbornoj sednici gradske vlasti , najavio je preporod  Kruševca, kakav zaslužuje prestoni i carski grad. Izmedju Rasine i Zapadne Morave nicaće uskoro nove fabrike, u kojima će se zapošljavati mladi, a Kruševac je na putu da bude i univerzitetski centar.

– Visoka nezaposlenost sa kojom se Grad Kruševac suočava dugi niz godina, rešiće se realizacijom projekata  koji kreiraju nova radna mesta:- Fabrika za proizvodnju kablova -4.000  novih radnih mesta; – Izgradnja dva tržna centra-300 novih radnih mesta; – Izgradnje bionergane ’50 novih radnih mesta;- Rešavanje statusa preduzeća u stečaju -4.000 novih radnih mesta;- Otvaranje novih pogona kompanija na teritoriji Grada-1.000  novih radnih mesta, izjavio je gradonačelnik Kruševca Dragi Nestorović.

Otvaranje Univerziteta u Kruševcu i gradnja Studentskog centra, o čemu se dugo pričalo, biće započeto do kraja ove i realizovano tokom naredne godine.

– Cilj nam je da Kruševac postane univerzitetski grad u kome će se mladi ljudi školovati u skladu sa potrebama tržišta i u kome će graditi svoje poslovne karijere. Otvaranjem Poljoprivrednog fakulteta u Kruševcu i oživljavanjem Srednje poljoprivredne škole u Velikom Šiljegovcu, upisujemo se na mapu fakultetskih gradova. Grad će biti pun mladih koji će dolaziti od Pirota do Zaječara, jer Poljoprivredni faklultet ne postoji na ovom području. Fakultet će se otvoriti u rekonstruisanoj zgradi Narodnog unmiverziteta, a vrednost rekonstrukcije je 39,7 miliona dinara. Uporedo sa preduzetim radnjama za otvaranje Poljopšrivrednog fakulteta u Kruševcu, postignuti su pregovori po pitanju otvaranja izdvojenih odeljenja Pravnog i Ekonomskog fakulteta iz Niša. Zahvaljujući razvijenoj sportskoj infrastrukturi  prepoznastljivosti grada po pozoričnpoj tradiciji, Grad je započeo i pregovore za otvaranje Fakulteta za sport i Fakulteta za umetnost. Sve je ovo dovelo do razmišljanja da Grad Kruševac udje u pregovore za pribavljanje objekta Kasarne ,,Rasina,, koji bi se rekonstruisao i prilagodio potrebama studentskog doma, izjavio je gradonačelnik Kruševca Dragi Nestorović.

2 KOMENTARA

  1. Lako je za preporod, šta se to desilo pa je porez povećan 120 % u odnosu na 2015-tu godinu, 2015.godine takođe je povećan porez 110% u odnosu na 2o14.godinu, I DOKLE TAKO PITAM SE JA…..

  2. Niko ni reč da kaže o povećanju poreza od 120 % u odnosu naq 2015-tu godinu. A te 2015-te godine takođe je povećan porez u odnosu na 2014.tu godinu u iznosu od 110 %. O TOME NI REČI.Gde su odlepršale te pare i dokle tako?

Comments are closed.