Gimnazijalka druga na Književnoj olimpijadi

0

Vikend u Sremskim Karlovcima doneo je Prokuplju veliko priznanje. Maturantkinja Aleksandra Stojiljković vratila se sa Književne olimpijade u Gimnaziju ovenčana drugom nagradom.

Republičko takmičenje iz književnosti obeležili su Aleksandrin trud i rad, ali i zalaganje profesorke srpskog jezika Marije Todorović.

– Verujem u trud, rad, istrajnost i pravu misao u svemu što radim.Volim i volim i volim! Srećna sam što postoje simboli koji su me doveli do toga i simboli koji nas vode u svemu, samo treba pažljivo gledati. Ništa ne bi bilo ovako da nije velikog ulaganja profesorke Marije Todorović, koja motiviše i obavlja svoj posao na najdivniji način kako to jedan profesor može da čini. Ona je moj tutor, psiholog, pedagog i mentor, rekla je Aleksandra.

Pored Aleksandre na republičkom takmičenju je bila i učenica Tina Strugarević. Rezultati njenog rada se očekuju svakog trenutka.
– Bilo je nekih neregularnosti, tako da njene rezultate još očekujemo. Ja sam sigurna da nam uskoro stiže još jedna diploma, jer smo radili timski, uporno i predano, rekla je Aleksandra.

Ovo nije prvi put da ove dve učenice postižu visoke rezultate na takmičenjima. Obe ističu da visoki plasman na republičkom takmičenju stiže kao kruna višegodišnjeg rada.