Famozno pismo potvrdilo skandaloznu aferu na Medicinskom fakultetu

47

Afera dekana dr Radeta Grbića i dalje trese Medicinski fakultet u Kosovskoj Mitrovici. Za kontroverznog bivšeg direktora KBC Priština prof. Dr Radeta Grbića je objavljeno da je uoči NATO bombardovanja među prvima napustio tamošnji univerzitet i prištinsko zdravstvo, iako važe kao ,,stub opstanka srpskog naroda i inteligencije na Kosovu i Metohiji,, .

On se kasnije po partijskoj liniji ustoličio na Medicinskom fakultetu u Kosovskoj Mitrovici, pa ne haje na brojne optužbe za nezakonite radnje i ne podnosi ostavku, a ni Vlada ga ne razrešava, iako je to tražio Senat Univerziteta sa sedištem u Kosovskoj Mitrovici i Odbor za nauku Skupštine Srbije.

Posle optužbi da je bez konkursa zaposlio 42 radnika u vreme zabrane zapošljavanja, da je primao studente sa neakreditovanog Medicinskog fakulteta ,,U.S.Medical School,, i priznao ispite koji su oni položili kada je taj privatni fakultet već bio u stečaju, pa, kada se digla prašina, ispite i uverenja o diplomiran ju poništavao…, na videlo izlaze i dokazi o drugim sumnjivim radnjama.

Ispostavilo se, naime, da je dekan Grbić dao otkaz s posla dr Mirjani Stojanović Tasić, nekadašnjem asistentu na predmetu Psihijatrija da bi na njeno mesto doveo svog bratanca dr Igora Grbića sa Klinike za psihijatrijske bolesti ,,Dr Laza Lazarević,,.

Profesori sa Medicinskog fakulteta u Kosovskoj Mitrovici tvrde da je dekan Grbić to izveo tako , pozivajući se na nekakvo pismo Dr Slavice Đukić Dejanović o navodnoj nestručnosti profesorke Mirjane Stojanović Tasić.

– Moje šikaniranje od strane aktuelnog dekana počelo je dolaskom dekanovog rođaka tek svršenog studenta Igora Grbića. Najpre prof. dr Milutin Nenadović instruiše komisiju za polaganje specijalnog ispita koja me tendenciozno na završnom specijalističkom ispitu ocenjuje ocenom dobar. Posle toga, onemogućava moj profesionalni rad na Medicinskom fakultetu, a kada sam se pobunila protiv mog prekida radnog odnosa čita izmišljeno pismo prof.dr Slavice Đukić Dejanović. To izmišljeno pismo je pročitao pred 120 članova Naučno nastavnog veća u kojem nipodaštava moje stručne i profesionalne kvalitete. Na moj zahtev preko zaštitnika informacija gospodina Šabića, tražim to famozno pismo koje mi uprava fakulteta nije htela dostaviti. Kasnije se ispostavilo da to pismo nikada nije ni postojalo, već je to sve lažirao sadašnji dekan Grbić. Informaciju o nepostojanju pisma sam dobila preko Poverenika za informacije gospodina Šabića, navodi prof. dr Mirjana Stojanović Tasić, kojoj je derkan Grbić dao otkaz s posla da bi na njeno mesto doveo svog bratanca.

Proverili smo. Zaklučak o nepostojanju pisma Poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti u Sektoru za žalbe i izvršenja zaveden je pod brojem o7-00-04094/2015-03 s datumom 14.12.2015 godine.

Zamenica Poverenika za informacije Stanojla Mandić u Zaključku po žalbi Mirjane Stojanović Tasić navela je da ,, pismo prof. dr Slavice Đukić Dejanović dekanu Medicinskog fakulteta nikada nije dostavljeno,, jer ne postoji, kao što je Povereniku za informacije i zvanično potvrđeno na Medicinskom fakultetu u Kosovskoj Mitrovici.

Bila je to, dakle, samo još jedna u nizu famoznih izmišljotina ustoličenog dekana, koji se sumnjiči za nezakonite radnje, a koji uz pomoć okruženja grupe zaposlenih mimo zakona i dalje stvara afere da bi sprovodio ono što je zamislio.

47 KOMENTARA

 1. Stite ga poltroni, plasljivci i oni koji gledaju samo licne interese, a ne razmisljaju o tome sto snose odgovornost za prljavstine i pokrivanje tih prljavstina.

 2. Pa zar o ovom dekanu Grbicu niste pisali u vise navrata. Pa zar protiv njega se ne vodi krivicni postupak? Ovi falsifikati pisama su igrarija sta se sve izdesavalo na tom fakultetu. Procitajte samo fajl kriza zvanja ili kriza znanja. Pa samo to je dovoljno da on i svi oko njega koji su njegovi najblizi saradnici zaglave i da ne vide beli dan. Ako ovo prodje i oni ostanu na slobodi top je javni poziv na opsti kriminal.

 3. Pa ovo su radili udbaši kada su želeli da nekog uklone. Pa valjda su prošla ta vremena. Smisliš laž, pozoveš se na neki autoritet iz struke ili politike (Prof. dr Slavicu Đukić Dejanović) napišeš u njeno ime pismo, posle pred auditorijumom citas svoje pismo puno lazi, kleveta. Jezivo da se to opet desava medju akademcima. Kakve studenet ce oni da iškoluju. To je nuklearni otpad koji će da traje decenijama. Svim snagama treba se odupreti ovakvim spletkama.

  • Dobila trojku na specijalistickom i hoce da bude asistent. Koga ce ona da nauci nesto? I jos prica o tome. Cega se pametan stidi,budala se ponosi.

   • Pa dobila je trojku u zbog vaseg dogovora sa Nenadovicem dragi dekane, da bi to bio razlog da ne ostane vise u toj prici i tako oslobodite put bratancu!!!
    A taj isti Nenadovic je dao takvu istu trojku vasoj snajki na specijalistickom ispitu iz istog predmeta, psihijatriji, pa vam to ne smeta da joj sredjujete magistarski …Verovatno da njena trojka vise vredi zbog prezimena Grbic?!?!

   • U Srbistanu jadnom, korumpiranom,motike u ruke pa ispred dekanata…drugacije ne moze, nazalost…

   • Citajuci o tome sta ovaj covek radi , imam utisak da gledam tursku seriju…On ima ulogu age pa radi sta mu se hoce…i niko mu nista ne moze…Skandalozno.

 4. Dekan poznati kockar hoce da uci studente, a jedino sta zna da ih uci je kako da kockaju i gube!!!!

 5. Radim u enklavi sa pomenutim osobama i sve se tamo zna…mogu vam reci da o pomenutoj doktorki samo reci hvale, traze je pacijenti, radi punom parom, pomaze napacenom narodu u enklavi i bez pauze, nikada joj nije tesko da pomogne ljudskom bicu. Dok za pomenutog dekana niko nama lepe reci…Dela pokazuju vise od reci… Ona leci a sta on radi, osim sto se kocka, preti, ponizava. Ko poznaje nju i njega, kao mi sto tamo radimo, zna da je razlika medju njima vidljiva iz aviona…

 6. Alo ljudi????? sta vam je?????? Pa tom bratancu je otac u zatvoru, mora stric da se brine o njemu!. Ako nece on, ko ce?

Comments are closed.