Dostavljena pomoć zavejanoj porodici

1

Zahvaljujući koordiniranoj akciji Opštine Prokuplje, Crvenog krsta Prokuplje, Sektora za vanredne situcije i firme „Mandić Kop“, do porodice Stanić iz sela Mrljak, čije je domaćinstvo zbog velikih snežnih padavina zavejano, juče je stigla pomoć, saopštila je Opština Prokuplje.

Porodici su uručeni paketi hrane i sredstva za higijenu, ali im je dostavljeno i 40 bala sena za stoku koje je donirala firma „Mandić Kop“ angažovana za zimsko održavanje ovog dela puta.

– Obaveza je lokalne samouprave da brine o svojim građanima i da im bude oslonac. Nemoguće je boriti se sa prirodom i zadovoljiti sve potrebe građana, posebno u delu opštine koji se prostire u brtsko planinskom području ali pravovremenim i kvalitetnim angažovanjem mogu se ublažiti posledice – rekao je većnik Opštine Prokuplje Filip Jovanović.

Selo Mrljak od Prokuplja udaljeno je oko 20 kilometara, a domaćinstvo Stanića je od glavnog puta Beli Kamen – Žitni Potok oko šest kilometara. Ekipa koja je dostavljala pomoć, uz pomoć mehanizacije „Mandić Kopa“ i specijalnim vozilom Sektora za vanredne situacije stigla oko 500 metara do kuće, gde je i ostavljeno seno, a nakon toga nastavila peške probijajući se kroz sneg.

Domaćin Toma Stanić sa svojom suprugom živi i bori se sa teškim gorštačkim životom, iako su oboje davno zagazili u osmu deceniju života oni ne posustaju. U njihovim stajma i torovima nalazi se stado od desetak ovaca i koza ali i tri krave.

– Zahvaljujemo se svima na pomoći pogotovo za hranu za stoku, čije su nam se rezerve bližile kraju. Nama znači svaka vrsta podrše i brige, a Opština je pokazala i ovog puta da možemo da računama na nju u najtežim trenucuma za nas seljake – kaže domaćin Toma Stanić.

Čišćenje puteva do sela i zaseoka u ovom delu opštine nastavlja se i angažovana je sva raspoloživa mehanizacija, ističu u Opštini Prokuplje.

1 KOMENTAR

  1. A zašto pitaš? Skinuli smo gaće zapadu i Evropi. Čime smo to Ruse zadužili? I ovo što rade je previše od njih. Gde je Vučićeva muza tetka Merkel da kaže Amerima da je Evropa 9000 kilometara daleko od njih.

Comments are closed.