Dodeljene novčane nagrade najboljim učenicima iz Kuršumlije i Prokuplja

0

Rotary club Prokuplje tradicionalno već treću godinu za redom dodeljuje nagrade najboljim učenicima završnih godina srednjih skola iz Prokuplja i Kuršumlije. Na svečanosti održanoj u prostorijama Narodnog muzeja Toplice dodeljene su nagrade za 2016. godinu za šestoro učenika srednjih škola iz Kuršumlije i Prokuplja.

Novčanim nagradama u iznosu od po 20.000 dinara nagrađeni su Maja Janković (Medicinska), Petar Miljković (Gimnazija), Jovan Mladenović (Tehnička), Anđela Radojević (Poljoprivredna) iz Prokuplja i Marica Janković (Gimnazija) i Ana Petrović (Ekonomska škola) iz Kuršumlije.

U uvodnoj reči, predsednik RK Prokuplje Dejan Ćurčić čestitao je maturantima na postignutim uspesima i naglasio da RK Prokuplje nastavlja sa tradicijom nagrađivanja najboljih učenika, čime želi da podigne svest lokalne zajednice o značaju ulaganja u obrazovanja.

– Naš skroman doprinos neka vam bude podstrek da u budućnosti postižete jos bolje rezultate i da se uvek sećate kraja iz koga ste potekli, a mi smo tu da vas podržimo, naglasio je Ćurčić.

Nakon uvodne reči, nagrađeni učenici su se zahvalili na dodeljenim nagradama i upoznali prisutne sa dosadašnjim rezultatima i o planovima za upis na fakultete.

Dodeli nagrada prisustvovali su direktori, profesori i roditelji nagrađenih učenika koji su svojim trudom i zalaganjem doprineli postignutim rezultatima.