Deca za primer: Čistili obalu Toplice

1

Samo nedelju dana nakon porkretanja fejsbuk stranice „Stvorimo kej Toplice“ i inicijative da se ovaj deo Prokuplja uredi, dogodila se i prva akcija čišćenja topličke obale.

Opremljeni kesama i zaštitnim rukavicama četrnaestogodišnjaci Pavle Pavlović, Dimitrije Lukić, Danica Jevtović i Marta Marković pokrenuli su mnoge Prokupčane sloganom „Očuvajmo Toplicu“. Da nije sve ostalo na rečima podrške na društvenoj mreži pokazala je i jučerašnja akcija čišćenja.

– Okupili smo se da očistimo kej. Nije nas bilo mnogo, ali smo ipak nešto uradili. Ovo je prva akcija čišćenja, verujemo da će nam se veći broj ljudi priključiti narednog puta, kaže Danica.

Podsetimo, fejsbuk stranica „Stvorimo kej Toplice“ nastala je 27. novembra, kao prvi korak u ideji ovih mladih Prokupčana da ulepšaju svoj grad. Za samo nedelju dana dobila je preko 1000 pratilaca, a reči podrške njenim pokretačima upućuju i vršnjaci i odrasli. Opština Prokuplje je dala odobrenje ovoj neformalnoj grupi  da organizuje akcije čišćenja. Kako mladi aktivisti najavljuju, ovo je samo prva akcija u nizu mnogobrojnih koje planiraju.

 

1 KOMENTAR

Comments are closed.