Boban Lepojević oslobođen krivice

0

Na ponovljenom suđenju, Sudsko veće Višeg suda u Prokuplju donelo je oslobađajuću presudu Bobanu Lepojeviću bivšem predsedniku prokupačke opštine i predsedniku Okružnog odbora DS. On je ranije bio osuđen na dve godine zatvora zbog zloupotrebe službenog položaja.

U obrazloženju sudskog veća stoji da je Lepojević oslobođen zbog nepostojanja krivičnog dela za koje je optužen.

Lepojević se teretio da je u periodu dok je bio generalni direktor „Milan Toplice“ od 2002. do 2008. godine oštetio ovu fabriku za 1, 7 miliona dinara.

Tokom prethodnog sudskog postupka, Lepojević je bio osuđen na dve godine zatvora, ali je tu presudu poništio Apelacioni sud u Nišu i naložio ponovno suđenje na kome je on oslobođen krivice.

1 KOMENTAR

 1. Ovo je velika nepravda prema narodu!! Sramota za sudstvo, donevsi takvu odluku… Svi odlicno znamo sta je udario sa fabrikom “Milan Toplica“…
  0  0
 2. Prethodna vlada je krojila zakone po njihovoh meri kako bi zloupotrebe bile „zakonite“, to je narodu odavno jasno
  0  0
 3. Da je ministarstvo pravde zelelo pravdu moglo ju je odavno imati , ovom presudom najvise su osteceni radnici fabrike Milan Toplica .Nazalost zivimo u svetu gde ,,obučenog oblače, a golog svlače“.
  0  0
 4. Sramota je za Srbiju i sve nas da dopusta ovakve skadalozne odluke. Ceo taj vrh DS-URS godinama je upravljao gradom i privredom, svi smo svedoci toga kako je nestajalo sve pred nama, i jos dugo cemo trpeti posledice tog delovanja. Tuzilastvo bi trebalo da se zali na odluku apelaciji…
  0  0
 5. Sudstvo bi trebalo da razmotri ovu svoju odluku.A svi bi trebalo da znaju da ko ne plati na mostu, platice na cupriji.
  0  0
 6. Ova odluka suda je jos jedan dokaz da se pravda selektivno sprovodi, a obican narod uvuk izvuce deblji kraj.
  0  0
 7. Ministarstvo pravde bi trebalo da se malo trgne i obrati paznju na odluke koje donosi sudstvo, inace ce svako poceti da vrslja kako hoce bez bojazni da ce za svoju bahatost biti kaznjen.
  0  0