Boban Lepojević oslobođen krivice

0

Na ponovljenom suđenju, Sudsko veće Višeg suda u Prokuplju donelo je oslobađajuću presudu Bobanu Lepojeviću bivšem predsedniku prokupačke opštine i predsedniku Okružnog odbora DS. On je ranije bio osuđen na dve godine zatvora zbog zloupotrebe službenog položaja.

U obrazloženju sudskog veća stoji da je Lepojević oslobođen zbog nepostojanja krivičnog dela za koje je optužen.

Lepojević se teretio da je u periodu dok je bio generalni direktor „Milan Toplice“ od 2002. do 2008. godine oštetio ovu fabriku za 1, 7 miliona dinara.

Tokom prethodnog sudskog postupka, Lepojević je bio osuđen na dve godine zatvora, ali je tu presudu poništio Apelacioni sud u Nišu i naložio ponovno suđenje na kome je on oslobođen krivice.

1 KOMENTAR

  1. Ovo je velika nepravda prema narodu!! Sramota za sudstvo, donevsi takvu odluku… Svi odlicno znamo sta je udario sa fabrikom “Milan Toplica“…

  2. Prethodna vlada je krojila zakone po njihovoh meri kako bi zloupotrebe bile „zakonite“, to je narodu odavno jasno

  3. Da je ministarstvo pravde zelelo pravdu moglo ju je odavno imati , ovom presudom najvise su osteceni radnici fabrike Milan Toplica .Nazalost zivimo u svetu gde ,,obučenog oblače, a golog svlače“.

  4. Sramota je za Srbiju i sve nas da dopusta ovakve skadalozne odluke. Ceo taj vrh DS-URS godinama je upravljao gradom i privredom, svi smo svedoci toga kako je nestajalo sve pred nama, i jos dugo cemo trpeti posledice tog delovanja. Tuzilastvo bi trebalo da se zali na odluku apelaciji…

  5. Sudstvo bi trebalo da razmotri ovu svoju odluku.A svi bi trebalo da znaju da ko ne plati na mostu, platice na cupriji.

  6. Ova odluka suda je jos jedan dokaz da se pravda selektivno sprovodi, a obican narod uvuk izvuce deblji kraj.

  7. Ministarstvo pravde bi trebalo da se malo trgne i obrati paznju na odluke koje donosi sudstvo, inace ce svako poceti da vrslja kako hoce bez bojazni da ce za svoju bahatost biti kaznjen.