Besplatni treninzi za mlade prokupačke sportiste

0

Od 1. septembra pa do kraja kalendarske godine, Opština Prokuplje nastavlja sa podrškom omasovljenja sporta, u smislu besplatnih treninga za decu i mlade uzrasta do 18 godina, sa područne teritorije.

– U proteklih pet meseci od febroara do juna meseca, za realizaciju ove podrške izdvojeno je više od 4,5 miliona dinara, što je premašilo cifru od četiri miliona, koliko je bilo planirano budžetom za celu godinu. Potrudićemo da i u narednom periodu obezbedimo sredstva , kako bi ovu odličnu inicijativu ispratili do kraja. Moram da izrazim i svoje lično zadovoljstvo ovim podacima, jer oni potvrđuju da je naša ideja pokazala dobre rezultate, a to je da se više od 900 dece na mesečnom nivou bavi sportom izjavila je većnik za obrazovanje, sport i omladinu Opštine Prokuplje Maja Ranđelović.

Ranđelovićeva je istakla da ako se uzme u obzir da su treninzi i po dva, tri puta nedeljno, a nekada i četiri željeni efekat je u potpunosti ostvaren, sport je dostupan svakom detetu, sklonili smo naše najmlađe sa ulice, smanjili vreme boravka za računarima i najvažnije omogućili im da uz bavljenje sportskim aktivnostima izbegnu najranije deformitete i nepravilni razvoj.