Besplatna škola za prokupačke pčelare

0

Na oglednom pčelinjaku Udruženja pčelara “Jastrebac” iz Prokuplja pod pokrovoteljstvom lokalne samouprave danas je počela prva besplatna Škola za pčelare iz ove opštine.

Predsednik Udruženja pčelara “Jastrebac” Ivan Đorđević prisutne je informisao o radu udruženja i planovima rada Škole za pčelare.

– Zahvaljujući finansijskoj pomoći lokalne samouprave formirali smo ogledni pčelinjak u kojem se trenutno nalazi 20 pčelinjih društava. Na ovom oglednom pčelinjaku tokom leta organizovaće se Škola za pčelare na kojima će se početnici i oni koji se već bave ovom granom poljoprivrede moći da upoznaju sa najnovijim tehnologijama rada u pčelinjacima, izjavio je on i dodao da je edukacija besplatna i da će predavanja vršiti eminentni stručnjaci pčelarstva.

Većnik Aranđelović je naglasio ovom prilikom da je ovo lep primer kako se korisno mogu realizovati projekti.

– Opština Prokuplje je tokom prošle i početkom ove godine, na osnovu projekata, dodelila određena sredstva Udruženju pčelara “Jastrebac”. Jednim strpljivim, stručnim i organizovanim radom formiran je ogledni pčelinjak gde će, osim proizvodnje meda i drugih pčelinjih proizvoda, učenici i građani Prokuplja moći da se edukuju za ovu granu poljoprivrede, rekao je Aranđelović i dodao da je poljoprivreda, a samim tim i pčelarstvo, velika mogućnost za privredni razvoj Srbije, kazao je Aranđelović.

Prvom predavanju prisustvovali su pomoćnik predsednika Opštine Prokuplje Ljubiša Blagotić, članovi Opštinskog veća Milan Aranđelović i Vladimir Pešić, savetodavci Poljoprivredno stručne službe Duška Petrović i Miljan Milojić i učenici Poljoprivredne škole “Radoš Jovanović-Selja”.