Sumirajući postignute rezultate u 2016. godini predsednik opštine Prokuplje Aleksandar Simonović najavio ozbiljan rad u 2017.  Na prvom mestu je ulaganje u infrastrukturu, privlačenje stranih investitora, a sve aktivnosti prati i vraćanje opštinskog duga.

Kao najveći izazov lokalne samouprave Simonović navodi stabilizaciju budžeta. Nasleđen dug od 2 milijarde zasad je umanjen za četvrtinu, a opština nastoji da se kroz mere štednje i opreznog poslovanja taj dug i u predstojećoj godini znatno smanji. Ipak, kao prioritet u radu, on ističe privlačenje novih investitora.

– Prioritet rada lokalne samouprave biće opšte dobro građana. To znači da ćemo se truditi da stvorimo povoljne uslove za privlačenje  stranih investitora, a samim tim i otvaranje novih radnih mesta za pre svega mlade sugrađane. Naša želja je da se mladi i školovani ljudi vrate u svoj rodni grad, a mi ćemo se potruditi da tako nešto i omogućimo, rekao je Simonović.

On je nagovestio da su pri kraju dogovori sa jednim investitorom iz Evropske unije o otvaranju proizvodnje u Prokuplju. Reč je o konfekcijskoj proizvodnji.

– Očekujemo da početkom naredne godine privedemo dogovore kraju. Ta nova fabrika uposliće Prokupčane, a kako je reč o konfekcijskoj proizvodnji, pretpostavljam da će biti više radnih mesta za žene. Opština će pomoći, platićemo obuku potencijalnih radnika, rekao je Simonović.

Pored ulaganja u zapošljavanje građana kroz različite obuke, javne radove i stručne prakse, Simonović je najavio i ulaganja u infrastrukturu.

– Trudićemo se da poboljšamo infrastrukturu, ali prema mogućnostima. Akcenat će biti na uređenju školskih zgrada, kao i na asfaltiranju dva državna puta drugog reda. U pitanju su put Prokuplje – Beli Kamen – Žitni Potok – Zlata koji je gotovo neupotrebljiv i gde nema autobuskih linija. Drugi je Prokuplje – Ribarska Banja, koji je između sela Klisurica i Vukanja u dužini od četiri kilometara bez asfalta, rekao je Simonović.

Istovremeno, radiće se na uređenju seoskih puteva, ali i asfaltiranju dve ulice u gradu. jedan od planova je i potpuno izmeštanje Male pijace  na lokaciju iza Eko pumpe, čime bi se u velikoj meri smanjila saobraćajna gužva u gradu.

 

Napiši komentar

Komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj – Top Novosti neće objavljivati. Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Istovremeno, redakcija Top Novosti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Top Novosti već se smatraju stavom čitalaca. Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.
Please enter your comment!
Please enter your name here